Kobberkutling

Kutlinger er lette ofre for både havørreder og fluebindere. For havørrederne fordi de er ret dårlige svømmere, og for fluebindere fordi deres silhuet er forholdsvis nem at efterligne på en krog. Så der er ingen undskyldning for ikke at have en Kobberkutling med i flueæsken.

Kobberkutling hører til kategorien Kutling flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Ola Pedersen.

Kobber virker tilsyneladende altid ved kysten, også på kutlinge imitationer som Kobberkutling.

Kutling er vigtig havørredføde en stor del af året. Der er nemlig myriader af kutlinger ved vore kyster, lige fra småkravl inderst i fjordene til fisk på 10 cm ved de åbne kyster. Kutlinger er lette ofre for både havørreder og fluebindere. For havørrederne fordi de er ret dårlige svømmere, og for fluebindere fordi deres silhuet er forholdsvis nem at efterligne på en krog.

Som nævnt findes der Kutling næsten overalt ved vores kyster, og havørreden elsker dem. Så der er ingen undskyldning for ikke at have en - og helst flere - kutlinge imitationer med i flueæsken, f.eks. denne Kobberkutling.

Kutlingen er bl.a. kendetegnet ved et forholdsvist stort og bredt hoved, og her på Kobberkutling er det forsøgt gengivet med et stort fronthackle af hårhackle, dækket af 3D øjne og lim. Kobberkutlingen her er en effektiv flue i brunlige nuancer, men den fisker fint også i andre naturfarver.

Tips til affiskning

Kutlingerne bevæger sig ofte sætvis i små ryk. Flue kan derfor med fordel fiskes i kontante og hårde ryk, efterfulgt af en god pause. Noget som virkelig får vingen til at pulsere i vandet. Fluen kan bruges på alle årstider, men er nok bedst om foråret.

Bedste årstid: Forår

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Kobberkutling
Krog:    Mustad S74S SS, str. 4-6 
Krop:    Kobberdubbing - her er anvendt Ove's Supreme Kobber Dub, en ultrahemmelig hjemmemix med et fantastisk og uovertruffet farvespil. 
Vinge:    Zonkerstrimmel fra et rødbrun Opossum skind. 
Fronthackle:    Hår fra opossum, vundet i dubbingløkke 
Hoved:    3D øjne. Derover Loon lim 
:     
:     
:     

Flueinformation

Fakta om Kobberkutling
 • Fluekategori: 
  Kutling flue
 • Bundet af: 
 • Opfinder: 
  Ola Pedersen
 • Opfundet år: 
  2008
 • Udgivet dato: 
  15-04-2010
 • Bedste årstid: 
  Forår

Lignende fluer