Regnbuesvinet

Regnbuesvinet er ganske vist ikke helt ny, men vi er flere der har udset den som ny storfanger på Djursland i 2015. Fluen er i al sin enkelthed en Pattegrisen Light med Salmo supreme rainbow dub og et Grizzly spey hackle, så den bliver en mellemting af en Pattegrisen Light og en Brenda.

Regnbuesvinet hører til kategorien Reje flue. Eksemplaret som vises her er bundet af Ola Pedersen. Fluen er opfundet af Daniel Schmidt Brodersen.

Regnbuesvinet er en rejekarikatur med lange flagrende hackler og overdimensionerede strittende øjne.

Regnbuesvinet er ganske vist ikke helt ny, men vi er flere kystfluefiskere der har udset den som ny storfanger på Djursland. I Januar 2015 narrede fluen således en blank vinter havørred på 65 cm ved Sangstrup. Regnbuesvinet er opfundet af Daniel Schmidt Brodersen, som oprindeligt lavede fluen med rygskjold i klar plast, klare øjne og antenner, men i dag er flue forenklet en smule, så den mere er en Pattegrisen Light bundet med Salmo supreme rainbow dubbing og et Grizzly spey hackle. Herved bliver den en mellemting af en almindelig Pattegris og en Brenda.

Det eneste der generer mig er egentlig, at jeg er i vilrede med havørreden tror fluen forestiller - hvis den ellers tror noget. Fluebindere derimod, tøver ikke med at kalde fluen for en rejeimitation. Personligt synes jeg nu at rejekarikatur er en mere dækkende betegnelse. I hvert fald viser det sig at impressionistiske fluer der er tæt på at være en karikatur af det naturlige forbillede, accepteres af havørreden. En karikatur kan jo overdrive det fluebindere tror fisken falder for - i dette tilfælde, de lange flagrende hackler og de overdimensionerede strittende øjne.

Ellers er hovedtemaet i Regnbuesvinet - som det er i mange andre kystfluer - bevægelse. Her fungerer det imidlertid lidt bedre end for de fleste andre fluer, for Regnbuesvinet er lavet med levende materialer der arbejder og pulserer i alle fiskeriets 3 faser: Under indtagning når fluen nøkkes hjem; når den synker under pauser i indtagningen, og når den driver lidt med vind og strøm på grund af fluelinen.

Tips til affiskning

Regnbuesvinet må gerne fiskes hurtigt med lange aggresive ryk efterfulgt af korte pauser, så de lange spey hackler rigtig kommer på arbejde i vandet.

Bedste årstid: Hele året

Mønsterbeskrivelse

Her er en liste over de anvendte materialer til Regnbuesvinet
Krog:    Partridge CS54, str. 4-6 
Hale:    Nederst fibre fra agerhøne fjer. Herover et lille bundt Salmo Supreme Dub. 
Rib:    0,20 mm monofil 
Øjne:    Flyeyes 
Hackle:    Halehackle: Whiting Spey grizzly. Kropshackle: Whiting Spey grizzly. 
Krop:    Salmo Supreme Dubbing i farven rainbow. Sørg for at tapere kroppen så den er mest fyldig ved krogbøjningen. Materialet børstes godt ud med velcro. 
:     
:     

Bindevejledning

Der findes en udmærket og udførlig bindevejling på YouTube, men her er rækkefølgen kort beskrevet.
1. Indbind et lille bundt agerhønefibre som hale.
2. Herover indbindes et lille bundt Salmo Supreme Dub.
3. Halehacklet indbindes i hacklespidsen.
4. Halehacklet tørnes og tvinges bagover.
5. En lille klat dubbing indbindes.
6. Øjne fastgøres.
7. Ribben indbindes.
8. Kropshacklet indbindes i den tykke ende.
9. Kroppen dubbes, evt. i dubbingløkke.
10. Kropshacklet vindes frem over kroppen.
11. Ribben vindes frem over kroppen.
12. Fluen børsten godt igennem.

Video fra Youtube

Se Daniel Holm binde Regnbuesvinet på YouTube

Flueinformation

Fakta om Regnbuesvinet
  • Fluekategori: 
    Reje flue
  • Bundet af: 
  • Opfinder: 
    Daniel Schmidt Brodersen
  • Opfundet år: 
    Vinteren 2011
  • Udgivet dato: 
    08-02-2015
  • Bedste årstid: 
    Hele året

Lignende fluer