...

SloMo Shrimp

SloMo Shrimp hænger vægtløst i vandsøjlen, uden at synke eller flyde oven på. Dette kan gøre en forskel de dage hvor fiskene er svære at overliste.

En virkelig genial flue til svære havørreder. Fluen er designet til at svæve vægtløst i vandsøjlen, hvor den i perioder kan passe sig selv og vimse diskret rundt ved akkurat at blive holdt i gang af bølger og strøm, indtil der er fisk inden for synsvidde. Tilfører man et par små nøk efterfulgt af en pause, kan det få en kræsen havørred til at dumme sig.

Fluetype

Skum flue

Ophav

Ikke oplyst

Fluebinder

Ikke oplyst

Opfundet

????

SloMo Shrimp er tydeligvis en rejeflue, men det er ikke en helt almindelig en af slagsen. Den er nemlig designet til at hænge vægtløst i vandsøjlen, uden at synke eller flyde oven på. Normalt monterer man skumryg på sine rejefluer for at få dem til at fiske i overfladen, men kombineret med en let belastning på undersiden, opnår man at fluen sværer næsten vægtløst i samme niveau i vandsøjlen. En metode det kan gøre en væsentlig forskel på svære dage, hvor fiskene ikke vil hugge på vores sædvanlige fluer. Skummet, i kombination med det rette belastning, giver fluen et lettere svæv, således at man kan fiske fluen uhyre langsomt, over selv det laveste vand. Denne metode er særlig effektiv om efteråret til svære fisk, men selvfølgelig også på andre årstider.

Fluen har også en andet vigtigt virkemiddel, nemlig følehornene af hidsig grønne Rizz Fiber. Det er meget fluorescerende, væsentlig mere synlig i vandet end lignende materialer og udgør derfor et synligt hugpunkt på fluen.

Laver man samtidig fluen i flere farve varianter, udvides fluens anvendelsesområde væsentligt. Prøv f.eks med en pink variant til vinterfiskeri, shell-pink til forårsfiskeri eller en sort til aften og natfiskeri.

Fiskevejledning

Fluen er designet til at svæve vægtløst i vandsøjlen, hvor den i perioder kan passe sig selv og vimse diskret rundt ved akkurat at blive holdt i gang af bølger og strøm, indtil der er fisk inden for synsvidde. Et par små nøk efterfulgt af en pause kan få fisken til at dumme sig. Fluen kan også fiskes i langsomme lange glidende træk, med gode pauser indlagt.

Bedste årstid

Fluen er rigtig god om efteråret og om foråret til svære fisk over helt lavt vand.

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste SloMo Shrimp
Krog: Ahrex NS122 Light Stinger
Rib: Nylon bindetråd
Hale: En lille dusk fibre fra Mallard natur. Herover et lille bundt Craft fur Tan. Følehorn: A.Jensen Rizz fiber Chartreuse (4 stråler)
Butt: Hareline Rainbow Scud Dub i farven Light Shade mixet med Mikael Frödin SSS dubbing i farven Hot Mangma Yellow.
Øjne: Easy Shrimp Eyes
Krop: Belastes med blyfri wire. Kroppen dubbes med Hareline Rainbow Scud Dub i farven Light Shade.
Hackle: Grizzly hackle fjer, stibbes for fibre på den ene side
Ryg: 2 mm tan Foam Shrimp Shield

Bindevejledning

Der skal bruges en hel del dubbing for at få et fyldigt munddele parti på fluen. Det samme gælder for kroppen, der skal bruges rigeligt med dubbing for at få den rigtige taperede facon. Når fluen er færdig, skal kroppen og hacklet børstes, flåes, rives og friseres kraftigt for at tvinge det tilbage på fluen.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
Heavy Metal Rega

Ophav: Martin Carlsson

...
Nattegrisen

Ophav: Ove Monrad

...
Craftfur Shrimp

Ophav: ?