...

HØtyven

Fluefiskere slår slag med halen i begejstning over denne flue

Når fluen hedder HØtyven kunne det være fordi den har vist sig at være hamrende god til at narre havørreder. Fluen er da også meget hot i det østjyske lige for tiden, hvor rigtig mange fluefiskere næsten slår slag med halen i begejstring over fluen. Måske fordi fluen har en virkelig god reje silhuet, og de flagrende orange antenner som et effektivt virkemiddel.

Fluetype

Reje flue

Ophav

Troels Holstein Kaa

Fluebinder

Ola Pedersen

Opfundet

2022

I dag er det svært at finde en fluebinder der ikke har en eller flere rejeimitationer på repertoiret. Desværre er mange rejeimitationer så fingerbrækkende og tidskrævende, at man næsten ikke nænner at fiske med kreationen. For sæt nu at havørrederne ikke har respekt for håndværket og forkaster herlighederne! Det problem eksisterer heldigvis ikke med HØtyven. Troels Holstein Kaa har nemlig lavet fluen uden det besværlige rygskjold man eller ser på mange rejeimitationer, og det gør fluen nemmere og hurtigere at lave.

Fluen har en virkelig god reje silhuet, men tager man de kritiske briller på er den langt fra nogen super realistisk rejeimitation. Når den alligevel kan konkurrere med det naturlige forbillede skyldes det princippet med overdrivelse af enkelte kendetegn. I dette tilfælde de flagrende orange antenner. Det er selvføgelig kun i vores flueæsker at rejens antenner har denne farve, men erfaringen viser at indslag af hidsigt rødt eller orange har en god virkning. Derfor er de orange antenner fluens vigtigste virkemiddel - og fluens eneste ulempe. De lange antenner kan godt finde på at hægte sig fast i krogbøjningen.

Original mønstret er lavet i naturlige lysebrune nuancer, men det er oplagt at lave fluen i andre farvevarianter.

Fiskevejledning

Generelt er det mest effektivt med hurtig affiskning indtil fiskene er fundet. Så kan man med fordel gå over til mere varieret indtagning. Bl.a. meget langsom indtagning, så langsom at linen lige akkurat holdes stram. Husk at tjekke fluen jævnligt, de lange antenner kan hægte sig i krogbøjningen.

Bedste årstid

Forår-sommer-efterår

Mønsterbeskrivelse

Materialeliste HØtyven
Krog: Ahrex NS122 Light Stinger, Str. 4
Bindetråd: Veevus - Fl. Orange (6/0)
Munddele: Senyo's Fusion Dub i farven Flame (eller lignende orange dubbing). Der skal bruges rigtig meget dubbing for at få et fyldigt munddele parti på fluen. Indbindes ved krogbøjning (over krogspids).
Øjne: Easy Shrimp Eyes Black XS. (her er anvendt hjemmelavede øjne).
Antenner: Mirage Flashabou Opal Orange. Herover 2 stk. round rubber legs flou orange.
Pandetorn: En lille bundt fjerstråler fra hanenakke fjer i farven Ginger.
Krop: STF Dubbing (Polar Dubbing ) eller lignende i farven Dark Tan. Der skal bruge meget dubbing for at få en kraftig tapering af kroppen.
Hackle: Hanenakke fjer i farven Ginger. 4-5 tørn.

Bindevejledning

Der skal bruges rigtig meget dubbing for at få et fyldigt munddele parti på fluen. Det samme gælder for kroppen, der skal bruges rigeligt med dubbing for at få den rigtige taperede facon.
Hacklet skal børstes, flåes, rives og friseres kraftigt for at tvinge det tilbage på fluen. Pas på strålerne af Mirage flashabou, det er en temmelig skrøbelig flash som let krøller.

Du kan se Troels Holstein Kaa binde HØtyven på Youtube.

Lignende fluer

En eller flere kystfluer med lignende egenskaber eller karakteristika

...
HØtyven variant

Ophav: Troels Holstein Kaa

...
Nandu Reje

Ophav: Henrik Leth

...
Real Life Nandu Prawn

Ophav: Frank Oksborg